Home » Nulägesrapport – Tiden rusar och det är redan april

Nulägesrapport – Tiden rusar och det är redan april

Heltidsarbetande mamma och mamma på heltid kräver många timmar på dygnet men är fantastiskt roligt! Många saker har hänt sedan senaste inlägget, tiden rusar iväg och veckorna känns korta. Men det hinns med ganska många saker här på Myrtorpet. Med två barn hemma – Tyra 3år och Tage 1,5år så går dagarna i blixtfart men en hel del ponnyridning hinns med och just nu älskar båda barnen att rida. Tur är väl det när mer än hälften av deras vakna timmar tillbringas i stallet eller på ridbanan. Ridbanan är för övrigt världens bästa sandlåda!

Sedan mars månad är jag Projektledare för TuristSprånget – till häst med gäst i Småland. Ett projekt som Leader Linné  Småland äger och det finansieras av EU pengar genom jordbruksverket. Projektet är en förstudie som ska ta reda på hur vi kan öka hästturismen i Småland, vad kan vi locka med för att få fler ridturister? Vilka samarbeten behöver skapas – hästföretagare/mat och boende. Detta är verkligen så roligt och inspirerande! Följ gärna TuristSprånget på Facebook.

På Myrtorpet finns just nu 12 hästar och nio av dem ingår i PonnySprånget som har tagit ett ordentligt språng och för tillfället har drygt 40 elever/ vecka och flera stycken på kö och anmälningar till hösten har redan börjat trilla in. Eventuellt startas det upp ytterligare grupp nu när våren kommer. Är ditt barn suget på att börja rida skicka ett mail! jenny@dressyrspranget.se

I januari köpte jag in Havanna som är ett welsh mountain sto född -13. Havanna kommer börja gå med i lektionsverksamheten från vecka 14. En månad senare köptes Arthur in, även han en söt liten welsh mountain född -13 men några centimeter större än Havanna. Arthur utbildas under våren och kommer så småningom slussas in i verksamheten.

PonnySprånget håller på att arbeta fram ett koncept för dig som vill rida mer – träna OCH tävla på ponny men inte själv har tid eller möjlighet att ha en egen ponny. Jag har ponnyn, ni väljer antal dagar med häst och antal lektioner/träningar (minst två/vecka). Möjlighet att låna ponny och åka på tävling med målet att fler ska få chansen att prova på tävling och kunna satsa på sin idrott – ridsport – trots att en egen ponny inte finns.

Milian är ordentligt på G igen och vi tränar för Michelle Hagman – Hassink som åker från Tyskland till Melösa på Öland en gång per månad. Inspirerande träning, hård och energigivande! Jag blir full av inspiration och Milian är en fröjd att rida – när inte fuxstråna bekänner färg..

Cnut är på G han också men vi tar det lugnt, är man 4 år och 175 cm så får det ta tid och i år har vintern varit mer än lång. Vårt mål är att till sensommaren/hösten komma ut och tävla i årgångsklasser.

Ta en titt på nästa inlägg, där kommer sommarens ridläger på Myrtorpet!

Även ett träningsläger för ungdomar i dressyr planeras till slutet av sommaren och i september kommer det anordnas en Lyxig ridweekend med gourmémiddagar och bubbel, men även dressyrträning så klart!